Schilderen is ontspanning !

Nadat ik zestien jaar geleden samen met mijn man van Brabant naar de Achterhoek ben verhuisd, wilde ik graag zo snel mogelijk in contact komen met mensen in de omgeving. In Brabant deed ik dit onder andere door te sporten, te stijldansen en  cursussen bloemschikken te volgen. In mijn nieuwe omgeving werd er de mogelijkheid geboden om te schilderen. Het was zeker in het begin erg moeilijk, maar ik kwam tijdens het schilderen volledig tot rust. Na de eerste lessen op basis van aquarel in een cultureel centrum, ben ik bij Marian Schuurman begonnen met schilderen op basis van olieverf. Na haar plotseling overlijden ben ik overgestapt naar de Ars Nostra groep onder leiding van Cees Roorda. Daarnaast schilder ik ook bij Marion Schepers-Lovendaal.

Nu, vele jaren en schilderijen later, geeft het me nog altijd veel voldoening en rust. De door mij gemaakte schilderijen hangen met name bij familieleden en bekenden.

Daarnaast vind ik het erg leuk om, samen met de mensen waarmee ik mijn schilderpassie deel, te exposeren. Zo heb ik bij Marian Schuurman meegewerkt aan het project "wondere waterwereld", een onder water panorama gemaakt samen met 37 andere kunstenaars. Momenteel ben ik onder begeleiding van Cees Roorda actief in de groep "Ars Nostra" waarmee ook wordt geëxposeerd.

Recent heb ik twee nieuwe bronnen van inspiratie gevonden, namenlijk het prachtige Zeeland en het reizen door Europa. In 2016 zijn we naar Zeeland verhuisd en reizen we met de camper enkele maanden per jaar door Europa. 

Met trots kan ik melden dat ik in 2017 deel zal nemen aan de "kunstroute Zoutelande" en daar verheug ik me zeer op.